Vedlikeholdsveiledning


Vi her på Herjedalskjøkken er stolt over å levere et produkt av høy kvalitet. Nedenfor følger en vedlikeholdsveiledning som gjør det mulig for deg å bevare materialets overflate og evne til å avvise støv og skitt.

Les gjennom denne instruksjonen før du tar i bruk ditt Herjedalskjøkken for første gang. Oppbevar denne vedlikeholdsveiledning, slik at den kan følge med dersom kjøkkenet blir overlevert til noen andre. Herjedalskjøkken sin garanti er kun gjeldende under forutsetning av at vedlikeholdsveiledningen er fulgt. Ved tvil skal du alltid henvende deg til Herjedalskjøkken.

Vi ønsker deg til lykke med ditt nye Herjedalskjøkken.

Les mer
 • Generelle vedlikeholdsinstruksjoner

  • Bruk ikke kaffetrakter, vannkoker, brødrister eller lignende under overskap. Dør til stekeovn og oppvaskmaskin skal ikke settes på gløtt for ventilering. Restvarme og damp som strømmer ut kan føre til folieslipp eller andre skader på skapdørene.
  • Sjekk fra tid til annen temperaturen på stekeovnens utside. Så lenge du kan ta på kanten med en fingertupp er varmeutslippet ikke for høyt. Dersom temperaturen er for høy må du kontakte komfyrens produsent for kontroll av ovnsdørens pakninger.
  • Vask alltid bort skitt så fort som mulig. Nye flekker er mye enklere å behandle og kan i de fleste tilfeller fjernes helt.
  • Ikke bruk mikrofiberkluter, eller skurefiller. Disse inneholder ofte fine slipeartikler som kan forårsake striper i overflaten.
  • Ikke bruk fargede filler som f.eks. Wettex rosa/grønne/blå da disse kan sette farge på lyse fronter.
  • Ikke bruk kjemiske stoffer, polering eller løsemidler med slipemiddel. Skurepulver, stålull eller en kasserollebørste vil ødelegge fronten så mye at det ikke vil være mulig å reparere skaden.
  • Bruk bare milde og vannoppløselige rengjøringsmidler for interiør.
  • Tørk alltid nøye av frontene etter at de er rengjort.
 • Spesielle vedlikeholdsinstruksjoner

  Laminatkolleksjonen kan vaskes med vanlig rengjøringsmiddel for interiør. Gjerne grønnsåpe som dessuten er miljøvennlig. Ikke bruk noen form for skuremiddel. Bruk en myk ufarget klut. Fjern overflødige såperester med rent vann og tørk frontene etter vask. Vanskelige flekker som rester av lakk, lim eller fett kan du trygt fjerne med vanlig rengjøringsmiddel for plastflater. Se instruksjon fra produsent. Er du usikker på om du kan bruke et rengjøringsmiddel, kan du prøve å vaske et område som ikke er synlig.

  Høyglanskolleksjonen er utstyrt med en beskyttelsesfolie for å unngå at frontene skades i produksjonen og ved transport. Ikke ta av denne beskyttelsesfolien før alle monteringssteg er utført. Høyglansfrontene er lette å rengjøre men pass på at rengjøringskluten og lignende – helst ufargede bomullsduker (ingen mikrofiberkluter) er skikkelig rengjort og skyldt før de brukes. Vask med lett fuktet, ren, ufarget klut og et mildt håndoppvaskmiddel uten ammoniakktilsetning, og tørk deretter med en tørr, myk, ufarget og ren klut. Det er en risiko for at mikroskopiske små slitasjespor oppstår. Disse sporene er mer eller mindre synlig alt etter hvilken farge flaten har, og hvordan lyset treffer flaten. Dette er vanskelig å unngå, da det etter lengre tids bruk oppstår på alle typer høyglansflater. Slike skader er ikke reklamasjon.

  Trefronter rengjøres med et mildt rengjøringsmiddel, gjerne grønnsåpe som også er miljøvennlig, og tørk av med lett fuktig klut. (ikke mikrofiberklut). Ikke bruk skuremiddel eller andre rengjøringsprodukter med slipemiddel eller andre slipende partikler.

 • Belastning av skuffer

  Legrabox skuffer opp til 768 mm bred kan utsettes for en belasting på maks 40 kg.
  Legrabox skuffer opp til 769 mm bred kan utsettes for en belasting på maks 70 kg.

Fant du ikke det du lette etter?