Forside / Inspirasjon / Hvorfor gå for profilerte kjøkkenfronter?

Hvorfor gå for profilerte kjøkkenfronter?

Hvorfor gå for profilerte kjøkkenfronter?

Publisert: 1. september 2023

Kjøkken med profilerte fronter har vært en klassiker i mange år. Dette er et ypperlig valg til ethvert kjøkken, uansett om du ønsker en moderne eller tradisjonell stil.

Kjøkken med profilerte fronter har vært en klassiker i mange år. Dette er et ypperlig valg til ethvert kjøkken, uansett om du ønsker en moderne eller tradisjonell stil.

Hva mener vi med profilerte kjøkkenfronter?

Med profilerte kjøkkenfronter menes det kjøkkendører og -skuffer som har en utskåret eller forhøyet design. I stedet for flate og jevne fronter, har profilerte fronter ofte mønstre, riller, paneler eller andre dekorative elementer som gir en ekstra dimensjon til kjøkkenfrontene.

Disse profilene kan variere fra enkle og subtile til dypere og mer detaljerte typer. Disse profilene skaper gjerne en visuell dybde som kan gi kjøkkenet et mer raffinert og sofistikert preg.

Gir ekstra personlighet og varme til kjøkkenet

Hvert kjøkken har sin egen karakter, og profilerte kjøkkenfronter kan bidra til å fremheve det unike ved hvert kjøkken. De tilfører et ekstra lag av dybde som kan gi kjøkkenet en varmere og mer innbydende atmosfære.

Grunnen til dette er at profileringen i kjøkkenfrontene skaper skygger og lysrefleksjoner som bryter med det monotone ved store kjøkkenoverflater. Dette kan igjen gi kjøkkenet en rikere og mer lagdelt design som skaper bedre dynamikk i rommet.

Slik får man en ekstra lun og koselig atmosfære, spesielt i kombinasjon med den riktige belysningen.Passer til både moderne og tradisjonelle kjøkken

Mens noen kan forbinde profilerte kjøkkenfronter med et mer klassisk eller tradisjonelt kjøkkendesign, er sannheten at de passer like godt inn på et moderne kjøkken.

Profilerte kjøkkenfronter er ikke én og samme ting, men finnes i flere varianter som gir litt ulike uttrykk som passer til forskjellige stiler.
Funesdalen kjøkkenfronter i mosegrønt med Stil håndtak.

For et tradisjonelt kjøkken kan man for eksempel velge fronter med dypere, mer detaljerte profiler, enten med en myk firkantet ramme eller en buet ramme. Dette gir som regel et mer klassisk eller landlig preg.


Funesdalen kjøkkenfronter i mosegrønt med Stil håndtak.For et tradisjonelt kjøkken kan man for eksempel velge fronter med dypere, mer detaljerte profiler, enten med en myk firkantet ramme eller en buet ramme. Dette gir som regel et mer klassisk eller landlig preg.


E6 fronter med Knopp knotter på skap, og Slett R3 fronter med Greppa håndtak på skuffer.

Enkle og mer subtile profiler gir derimot gjerne en mer minimalistisk og moderne atmosfære på kjøkkenet. Kjøkkenfronter med tynne, vertikale striper kan for eksempel tilføre visuell dybde til et kjøkken uten for mange detaljer og dekorasjoner.


E6 fronter med Knopp knotter på skap, og Slett R3 fronter med Greppa håndtak på skuffer.Enkle og mer subtile profiler gir derimot gjerne en mer minimalistisk og moderne atmosfære på kjøkkenet. Kjøkkenfronter med tynne, vertikale striper kan for eksempel tilføre visuell dybde til et kjøkken uten for mange detaljer og dekorasjoner.

Vertikalt profilerte kjøkkenfronter fungerer også kjempegodt som en forsiktig kontrast til slette kjøkkenskuffer. Ønsker man derimot et moderne kjøkken uten å kombinere ulike typer overflater, er en profilert kjøkkenfront med en smalt utskåret og diskret ramme også et supert alternativ.

Profilerte kjøkkenfronter er ikke vanskeligere å holde rene

Selv om det på profilerte kjøkkenkroker er flere kriker og kroker for støv og smuss å samle seg, er det i motsetning til hva mange tror ikke vanskeligere å holde dem skinnende rene enn med slette typer.

Dybden i profileringen gjør faktisk at skitt, smuss og fingeravtrykk er mindre synlig på profilerte kjøkkenfronter enn på slette. Som med alle kjøkkenoverflater er det jevnlig rengjøring og vedlikehold som er nøkkelen.

Har man gode rutiner for dette, vil ikke smuss og støv få tid til å bygge seg opp i fordypningene, og de profilerte dørene blir slik akkurat like enkle å vaske som de slette. Et godt tips er å bruke en tannbørste eller lignende til å vaske i profilene, så får man rengjort der hvor en klut eventuelt ikke kommer til.

Er man litt ekstra opptatt av å holde kjøkkenet rent og pent, er hvite fronter med bred utfresing et kjempegodt valg.

Få nytt kjøkken med Herjedalsmetoden

Kjøkkenfronter med profil gir et unikt preg som passer til både moderne og tradisjonelle kjøkkenkonsepter, og med riktig vedlikehold kan de se fantastiske ut i mange år.

Har du planer om å fornye kjøkkenet ditt? Med Herjedalsmetoden kan du få et nytt kjøkken på én dag! Vår metode er bra for både miljøet og lommeboka.Inspirasjon

Svart kjøkken – stilrent og sofistikert

Inspirasjon

Kjøkkentrekanten – Slik skaper du effektivitet på kjøkkenet

Inspirasjon

Hvordan designe kjøkkenet – her er de ulike kjøkkenløsningene

Inspirasjon

7 tips som gir kjøkkenet det lille ekstra

Inspirasjon

Hvitt – kjøkkenfargen som aldri går av moten

Inspirasjon

Integrerte eller frittstående hvitevarer?

Inspirasjon

Kjøkkenet – så mye mer enn «bare» matlaging og oppbevaring

Inspirasjon

Trendene vi ser for kjøkken nå

Inspirasjon

Kjøkken i naturens farger

Inspirasjon

Farger som går ton-i-ton gir en beroligende atmosfære på kjøkkenet

Inspirasjon

Åpen eller lukket kjøkkenløsning? Her er fordelene

Inspirasjon

La deg inspirere av friske, grønne farger på kjøkkenet

Inspirasjon

Benkeplaten bidrar til å skape ønsket uttrykk på kjøkkenet

Inspirasjon

Inspirasjonsgalleri

Inspirasjon

Sjekkliste for kjøkkenplanlegging

Inspirasjon

Slik skaper du den landlige kjøkkenstilen

Inspirasjon

Bytte ut kjøkkenfrontene? – finn typen som passer til ditt kjøkken

Inspirasjon

Slik planlegger du fordelingen av skap og skuffer på kjøkkenet

Inspirasjon

En kjøkkenøy skaper en større arbeidsflate og et sosialt samlingspunkt

Inspirasjon

Gi kjøkkenet ditt et herskapelig preg med vitrinefronter

Inspirasjon

Lite kjøkken? – 4 løsninger som skaper mer plass til det du trenger

Inspirasjon

Det avgjør om vi kjøper huset eller ikke