Utnytt oppbevaringsplassen på kjøkkenet med riktig planlegging
Det er ikke bare kjøkkenets ytre som teller – hvordan man utnytter oppbevaringsplassen som er tilgjengelig er minst like viktig. Med god planlegging kan du få utnyttet plassen maksimalt, uansett om du har et stort eller lite kjøkken. En sentral del av dette er å vite hvordan behovet ditt er for skapplass i forhold til mengde skuffer.
Når man står på kjøkkenet, ønsker man også gjerne at både matlagingen og ryddingen skal gå så fort og smidig som mulig, der det er lett å finne frem til alt utstyret man trenger. Et godt første steg kan være å få en oversikt over hva du har av forskjellig kjøkkenutstyr og mengden av det. Dette gir gjerne en indikasjon på hvordan fordeling av skap og skuffer du har behov for.
Fordelene med kjøkkenskap
I kjøkkenskap har du alltid muligheter til å tilpasse antall hyller og i hvilken høyde de skal være, slik at de passer til det utstyret du ønsker å plassere der inne. I skap er det fint å plassere glass, kopper, tallerkener, skåler og lignende. Det er også fint å ha skap for å plassere større gjenstander som kjeler og panner, ulike kjøkkenmaskiner som ikke får plass på benken, og matvarer.
Har du et kjøkken som strekker seg over mer enn én vegg, for eksempel et L-kjøkken som lager et hjørne, har du også mest sannsynlig et hjørneskap tilgjengelig. Her er det best å innrede skapet med en karusell som utnytter det store rommet som befinner seg under kjøkkenbenken i hjørnet.
Og har du et ekstra fint servise eller flotte glass som er fine å ha til utstilling, kan de plasseres i et skap med vitrinefronter integrert i kjøkkeninnredningen.