1. Utnytt kjøkkenets høyde og veggplass
I et lite kjøkken med begrenset areal, er høyden i rommet god å utnytte. Her kan du for eksempel velge ekstra høye overskap som strekker seg helt opp til taket, eller plassere to overskap over hverandre. På den måten får du plass til flere tallerkener, glass, kaffeservise, oppbevaringsbokser, bakeboller og lignende, uten at det tar opp mer plass av rommets areal.
Mangler kjøkkenet høyde under taket eller har skråtak som hindrer oppheng av overskap, kan du i stedet utnytte veggplassen i rommet. Åpne enkelthyller som kan henges opp i den lengde og høyden som er mulig i rommet, gjør at veggplassen utnyttes bedre. I tillegg kan ulike typer kroker henges opp på veggen til kjøkkenutstyr og lignende. Her er det bare kreativiteten som setter grenser. Har kjøkkenet et eller flere vinduer, kan også vinduskarmene utnyttes som en ekstra hylle for plassering av blant annet kokebøker, beholdere med kjøkkenredskaper, urter eller annet nyttig utstyr.