Forside / Inspirasjon / Slik planlegger du fordelingen av skap og skuffer på kjøkkenet

Slik planlegger du fordelingen av skap og skuffer på kjøkkenet

Slik planlegger du fordelingen av skap og skuffer på kjøkkenet

Publisert: 23. september 2021

Skal du oppgradere kjøkkenet ditt og er usikker på hvordan du skal løse fordelingen mellom skap og skuffer? God planlegging sørger for at du får utnyttet oppbevaringsplassen best mulig.

Skal du oppgradere kjøkkenet ditt og er usikker på hvordan du skal løse fordelingen mellom skap og skuffer? God planlegging sørger for at du får utnyttet oppbevaringsplassen best mulig.

Slett R3 kjøkkenfronter i fargen Skogsmossa med Knarr håndtak.

Slett R3 kjøkkenfronter i fargen Skogsmossa med Knarr håndtak.

Utnytt oppbevaringsplassen på kjøkkenet med riktig planlegging

Det er ikke bare kjøkkenets ytre som teller – hvordan man utnytter oppbevaringsplassen som er tilgjengelig er minst like viktig. Med god planlegging kan du få utnyttet plassen maksimalt, uansett om du har et stort eller lite kjøkken. En sentral del av dette er å vite hvordan behovet ditt er for skapplass i forhold til mengde skuffer.

Når man står på kjøkkenet, ønsker man også gjerne at både matlagingen og ryddingen skal gå så fort og smidig som mulig, der det er lett å finne frem til alt utstyret man trenger. Et godt første steg kan være å få en oversikt over hva du har av forskjellig kjøkkenutstyr og mengden av det. Dette gir gjerne en indikasjon på hvordan fordeling av skap og skuffer du har behov for.

Fordelene med kjøkkenskap

I kjøkkenskap har du alltid muligheter til å tilpasse antall hyller og i hvilken høyde de skal være, slik at de passer til det utstyret du ønsker å plassere der inne. I skap er det fint å plassere glass, kopper, tallerkener, skåler og lignende. Det er også fint å ha skap for å plassere større gjenstander som kjeler og panner, ulike kjøkkenmaskiner som ikke får plass på benken, og matvarer.

Har du et kjøkken som strekker seg over mer enn én vegg, for eksempel et L-kjøkken som lager et hjørne, har du også mest sannsynlig et hjørneskap tilgjengelig. Her er det best å innrede skapet med en karusell som utnytter det store rommet som befinner seg under kjøkkenbenken i hjørnet.

Og har du et ekstra fint servise eller flotte glass som er fine å ha til utstilling, kan de plasseres i et skap med vitrinefronter integrert i kjøkkeninnredningen.Slett R3 kjøkkenfronter i fargen Sand med Ritzy håndtak.

Slett R3 kjøkkenfronter i fargen Sand med Ritzy håndtak.

Fordelene med kjøkkenskuffer

Skuffer gir ofte bedre oversikt enn det et skap gjør, men det kommer også an på hvordan du har valgt å plassere forskjellig kjøkkenutstyr og andre ting. Det er viktig å ikke undervurdere hvor mange «småting» du har på kjøkkenet, som egner seg bedre oppi en skuff enn plassert inni et skap. Det finnes mange måter å innrede skuffene på med blant annet skuffedelere og redskapsdelere som også gir god oversikt oppi en stor og romslig skuff.

Høye skuffer er, likt som skap, godt egnet til stabling av blant annet tallerkener, kjeler og panner, mens lavere skuffer egner seg best til bestikk, kjøkkenredskaper, skjærefjøler og lignende.Skuffer med Slett R3 fronter i fargen Storm med Oas håndtak og bestikkskuff.

Skuffer med Slett R3 fronter i fargen Storm med Oas håndtak og bestikkskuff.

Gå gjennom kjøkkenutstyret og still deg selv noen viktige spørsmål

Det er ingen fasit på hvor mange skap og hvor mange skuffer du bør ha. Det viktigste er å bestemme seg for hvor du ønsker å ha alt på kjøkkenet plassert – og noen av spørsmålene du bør stille deg selv er:

  • Liker du best å hente ut tallerkener og skåler eller kjeler og panner fra en dyp skuff eller fra en hylle i et skap?
  • Hvor mye bestikk og redskaper har du, er det nok til at det holder med én skuff til hver, eller må det fordeles over flere skuffer?
  • Synes du det er mest praktisk å plassere tørrvarer og bakevarer i et skap fordelt over flere hyller eller samlet i en romslig skuff?
  • Liker du best å håndtere kildesortering med søppelbøtter plassert i et skap, eller som en sorteringsstasjon i en skuff?
  • Hvor ønsker du at alle krydderne skal stå? I et skap over ovnen eller i et krydderstativ i en skuff?

Har du svar på alle disse spørsmålene, er det viktig å sette opp svarene dine mot den faktiske plassen du har på kjøkkenet. Hvor mange muligheter er det egentlig for skuffer, og hvor mange skap er det plass til?

Våre eksperter kan kjøkken

Vi har kjøkkeneksperter som er spesialister på å planlegge kjøkken. Ønsker du å vite mer om mulighetene som ligger i et nytt kjøkken og fordeling av skuffer og skap, kan du bestille en gratis, uforpliktende befaring. Med Herjedalsmetoden® tilbyr vi nemlig et mer bærekraftig og rimelig alternativ til nytt kjøkken. Trenger du inspirasjon, kan du også bestille vår gratis digitale brosjyre.Inspirasjon

Svart kjøkken – stilrent og sofistikert

Inspirasjon

Kjøkkentrekanten – Slik skaper du effektivitet på kjøkkenet

Inspirasjon

Hvorfor gå for profilerte kjøkkenfronter?

Inspirasjon

Hvordan designe kjøkkenet – her er de ulike kjøkkenløsningene

Inspirasjon

7 tips som gir kjøkkenet det lille ekstra

Inspirasjon

Hvitt – kjøkkenfargen som aldri går av moten

Inspirasjon

Integrerte eller frittstående hvitevarer?

Inspirasjon

Kjøkkenet – så mye mer enn «bare» matlaging og oppbevaring

Inspirasjon

Trendene vi ser for kjøkken nå

Inspirasjon

Kjøkken i naturens farger

Inspirasjon

Farger som går ton-i-ton gir en beroligende atmosfære på kjøkkenet

Inspirasjon

Åpen eller lukket kjøkkenløsning? Her er fordelene

Inspirasjon

La deg inspirere av friske, grønne farger på kjøkkenet

Inspirasjon

Benkeplaten bidrar til å skape ønsket uttrykk på kjøkkenet

Inspirasjon

Inspirasjonsgalleri

Inspirasjon

Sjekkliste for kjøkkenplanlegging

Inspirasjon

Slik skaper du den landlige kjøkkenstilen

Inspirasjon

Bytte ut kjøkkenfrontene? – finn typen som passer til ditt kjøkken

Inspirasjon

En kjøkkenøy skaper en større arbeidsflate og et sosialt samlingspunkt

Inspirasjon

Gi kjøkkenet ditt et herskapelig preg med vitrinefronter

Inspirasjon

Lite kjøkken? – 4 løsninger som skaper mer plass til det du trenger

Inspirasjon

Det avgjør om vi kjøper huset eller ikke