Forside / Inspirasjon / Integrerte eller frittstående hvitevarer?

Integrerte eller frittstående hvitevarer?

Integrerte eller frittstående hvitevarer?

Publisert: 17. april 2023

Skal man velge integrerte eller frittstående hvitevarer på kjøkkenet? Dette er et valg som kan være vanskelig å ta, enten du skal fornye et eksisterende kjøkken eller kjøpe et nytt. Integrerte og frittstående hvitevarer påvirker kjøkkenet på ulike måter, både utseendemessig og praktisk. Her har vi samlet fordelene ved hver av løsningen, og eventuelle utfordringer de kan gi.

Skal man velge integrerte eller frittstående hvitevarer på kjøkkenet? Dette er et valg som kan være vanskelig å ta, enten du skal fornye et eksisterende kjøkken eller kjøpe et nytt. Integrerte og frittstående hvitevarer påvirker kjøkkenet på ulike måter, både utseendemessig og praktisk. Her har vi samlet fordelene ved hver av løsningen, og eventuelle utfordringer de kan gi.

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet

Med integrerte hvitevarer menes hvitevarer som kjøleskap, oppvaskmaskin, komfyr, og lignende, som er bygget inn i kjøkkeninnredningen og gir et sømløst og helhetlig utseende på kjøkkenet. Disse hvitevarene er vanligvis skjult bak skapdører eller paneler, og det kan være vanskelig å se at de er der. Disse løsningene er spesielt populære i moderne og minimalistiske kjøkken, hvor man ønsker å oppnå et rent og ryddig utseende.

Fordeler ved integrerte hvitevarer

Integrerte hvitevarer gir et elegant og stilfullt uttrykk til nesten alle kjøkken. Den visuelt rolige stilen denne løsningen kan gi, gjør det til det beste alternativet for den som er opptatt av en minimalistisk og moderne estetikk. Glatte overflater gjør også kjøkkenet enklere å rengjøre.

Fordi integrerte hvitevarer går i ett med resten av kjøkkenet, får man et strømlinjeformet utseende som gjør at kjøkkenet føles større, spesielt om man monterer kjøleskap og oppvaskmaskin bak kjøkkenskap. Dette er derfor et godt valg for dem som har mindre kjøkken.

Utfordringer ved integrerte hvitevarer

Selv om integrerte hvitevarer har flere utseendemessige fordeler, har de noen praktiske ulemper. Hvitevarer som integreres er mer eller mindre permanent, så når du har bestemt deg for hvor de skal monteres, er det der de skal stå. Dette gjør at det blir vanskeligere å omorganisere kjøkkenet ditt i fremtiden, samtidig som du ikke får tatt med deg hvitevarene dine videre om du skal flytte i fremtiden.

Ikke alle hvitevarer kan integreres i et kjøkken. For å integrere en hvitevare i kjøkkenet, må den være spesielt utformet for å bli integrert. Dette betyr at den må være av riktig størrelse og ha riktige dimensjoner for å passe inn i skapet eller kjøkkenet hvor den skal plasseres. Det må også være tilstrekkelig med ventilasjon og luftsirkulasjon rundt enheten for å forhindre overoppheting og sikre optimal ytelse. Dette krever gjerne innkjøp av nye hvitevarer dersom du ønsker å få de integrert i kjøkkeninnredningen din.

Skulle hvitevaren en dag også ha behov for reparasjon, blir håndverkerens jobb mer utfordrende, og dermed mer kostbar, enn hvis hvitevaren var frittstående. Hvis du så skulle bli nødt til å skifte ut en ødelagt hvitevare, må du også finne et nytt produkt med tilsvarende dimensjoner som det forrige. Dette begrenser antall valgmuligheter.Frittstående hvitevarer på kjøkkenet

Med frittstående hvitevarer menes hvitevarer som ikke er innebygd eller integrert i selve kjøkkeninnredningen eller skapene. Disse hvitevarene står for seg selv og kan beveges fritt rundt på kjøkkenet etter behov.

Fordeler ved frittstående hvitevarer

Ved å la hvitevarene stå fritt får du en fin og enkel måte å gi kjøkkenet litt ekstra personlighet på. De kan plasseres hvor som helst på kjøkkenet så lenge det er plass, og er enkle å flytte dersom man en gang i fremtiden skal re-designe kjøkkenet.

De er også svært enkle å montere, i tillegg til at det er enkelt å komme til om de skulle trenge reparasjon.

Frittstående hvitevarer har i tillegg en tendens til å være litt rimeligere enn integrerte. Du har også flere alternativer å velge mellom. Dette gjør dem til et godt alternativ for de som har et strammere budsjett.

Utfordringer ved frittstående hvitevarer

Det finnes egentlig ingen direkte utfordringer ved å gå for frittstående hvitevarer på kjøkkenet, annet enn for dem som ønsker et mer sømløst og minimalistisk resultat. Frittstående hvitevarer vil alltid være synlige og dette setter naturlig nok begrensninger for hvor glatt kjøkkenets uttrykk blir.Ja, takk begge deler?

Det er heldigvis sånn med hvitevarer som med mange andre ting i livet; det er ikke enten eller. De aller fleste kjøkken kler en kombinasjon av både integrerte og frittstående hvitevarer. Slik kan man få et kjøkken som passer både til utseende og budsjett. Nøkkelen er å nøye vurdere stil, funksjonalitet og økonomi opp mot hverandre, og slik finne den aller beste løsningen til akkurat ditt kjøkken.Forny kjøkkenet ditt med eller uten integrering av hvitevarene

Det er viktig å merke seg at integrering av hvitevarer ofte krever profesjonell installasjon. Hvis du vurderer å integrere hvitevarer i ditt kjøkken, bør du derfor oppsøke en fagperson for å sikre at du velger riktig type hvitevarer og at installasjonen utføres på riktig måte.

Integrerte hvitevarer eller ei, det er opp til deg! Med Herjedalsmetoden fornyer vi ikke bare kjøkkenet ditt på én dag, vi kan også fornye det både med og uten integrering av hvitevarene dine. Book en gratis befaring med en av våre kjøkkeneksperter, så tar vi kontakt med deg for å avtale et hyggelig hjemmebesøk.Inspirasjon

Svart kjøkken – stilrent og sofistikert

Inspirasjon

Kjøkkentrekanten – Slik skaper du effektivitet på kjøkkenet

Inspirasjon

Hvorfor gå for profilerte kjøkkenfronter?

Inspirasjon

Hvordan designe kjøkkenet – her er de ulike kjøkkenløsningene

Inspirasjon

7 tips som gir kjøkkenet det lille ekstra

Inspirasjon

Hvitt – kjøkkenfargen som aldri går av moten

Inspirasjon

Kjøkkenet – så mye mer enn «bare» matlaging og oppbevaring

Inspirasjon

Trendene vi ser for kjøkken nå

Inspirasjon

Kjøkken i naturens farger

Inspirasjon

Farger som går ton-i-ton gir en beroligende atmosfære på kjøkkenet

Inspirasjon

Åpen eller lukket kjøkkenløsning? Her er fordelene

Inspirasjon

La deg inspirere av friske, grønne farger på kjøkkenet

Inspirasjon

Benkeplaten bidrar til å skape ønsket uttrykk på kjøkkenet

Inspirasjon

Inspirasjonsgalleri

Inspirasjon

Sjekkliste for kjøkkenplanlegging

Inspirasjon

Slik skaper du den landlige kjøkkenstilen

Inspirasjon

Bytte ut kjøkkenfrontene? – finn typen som passer til ditt kjøkken

Inspirasjon

Slik planlegger du fordelingen av skap og skuffer på kjøkkenet

Inspirasjon

En kjøkkenøy skaper en større arbeidsflate og et sosialt samlingspunkt

Inspirasjon

Gi kjøkkenet ditt et herskapelig preg med vitrinefronter

Inspirasjon

Lite kjøkken? – 4 løsninger som skaper mer plass til det du trenger

Inspirasjon

Det avgjør om vi kjøper huset eller ikke